Mama ortodoxă


Hristos în mijlocul nostru!

Librăria Trup şi Suflet va recomandă câteva cărţi privind educaţia pe care mama ortodoxă trebuie să o dea copiilor:

Vladimir Zobern, Mama ortodoxă – Dezvoltarea fizică şi duhovnicească a copilului de la naştere la adolescenţă

„Dacă părinţii şi-au educat din pruncie fiii cu înţelepciune, obişnuindu-i cu un comportament atent şi cu o atitudine binevoitoare faţă de oameni, ei vor perpetua acest model de comportament toată viaţa.”

Preţ: 25 lei

● Pr. Alexie Graciov, Ce ar trebui să ştie orice fată sau convorbiri duhovniceşti despre ce este cel mai important în viaţă  

„Ceea ce vede copilul pe ecran – aceasta, după cum îţi dai seama, nu este viaţă adevărată. Nimic din aceasta nu există. Acest fenomen se numeşte „iluzie”. Iar copilul este atât de slab în interiorul său, încât îi este mult mai uşor decât unui adult să se cufunde în lumea iluziei, ca într-una adevărată. Şi, întrucât acea viaţă este mult mai interesantă, mai bogată în întâmplări decât propria lui viaţă, de zi cu zi, el preferă acea viaţă. Stând în faţa televizorului, el îşi pierde simţul realităţii şi se cufundă într-o stare ciudată, halucinantă, care seamănă cu beţia. Viaţa de televiziune, în care el a trăit asemenea senzaţii tari, i se pare copilului mai „adevărată” decât cea reală.”

Preţ: 10 lei

●Elizabeth White, Cum îndrumăm copilul în viaţa duhovnicească

„Dacă aţi strigat la copilul, l-aţi jignit sau umilit, cereţi-vă scuze şi asiguraţi-vă că v-a iertat. Departe de a vă submina autoritatea şi de a fi un act de slăbiciune din partea dumneavoastră, acest comportament îi va oferi copilului – la un nivel care-i este accesibil – o lecţie practică de viaţă despre umilinţă, regret, căinţă şi mărturisire a răului comis. Nu înseamnă că aţi cedat în vreun fel, pentru că regulile şi consecinţele nerespectării lor rămân valabile, ci înseamnă că îi va fi mai uşor copilului să spună şi el „Scuză-mă, îmi pare rău!” atunci când va greşi.”

Preţ: 9 lei

●Elizabeth White, Paşi pe calea sfinţeniei Cum să creştem copii iubitori de Dumnezeu

„Dacă ne considerăm copiii ca fiind daruri de la Dumnezeu, atunci trebuie să realizăm şi că avem responsabilitatea de a le transmite darul credinţei noastre.”

Preţ: 14 lei

Vă aşteptăm la librărie!

Livia Crişan

Calea Moţilor, nr. 64 (în curte)
Mobil: 0742 91 80 54