Cărţi despre oameni sfinţi

Hristos în mijlocul nostru!

Librăria Trup şi Suflet va recomandă câteva cărţi despre oameni care şi-au sfinţit viaţa:

●Sfânta Matrona din Moscova, Veniţi să-mi povestiţi necazurile voastre

„Acum treizeci de ani când mama era însărcinată cu mine, a fost internată în spital într-o stare gravă, iar medicii i-au spus că nu o pot ajuta cu nimic şi că rudele ar trebui să se pregătească pentru înmormântare.
Bunica era o femeie foarte credincioasă şi a mers să se roage Sfintei Matrona şi a adus de la ea apă sfinţită pe care i-a dat-o mamei s-o bea, mai degrabă i-a turnat-o în gură, căci mama nu mai era în stare să o facă.
A doua zi, când mama mea a fost examinată de medici, aceştia doar au ridicat din umeri şi au declarat-o complet sănătoasă.”

Preţ: 8 lei

Sfânta Xenia din Sankt Petersburg - Ocrotitoarea familiei

„Astfel, într-o zi am decis cu fermitate că nu voi face nici o investigaţie şi voi păstra copilul, oricare ar fi urmările. Tot din acea zi am început să mă rog fierbinte Sfintei Cuvioase Maici Xenia şi Bunului Dumnezeu pentru ca să se nască sănătos copilul. Şi Sfânta m-a auzit! La următoarea ecografie pe care am făcut-o după o anumită perioadă de timp, am aflat cu nespusă bucurie că fiul meu (atunci am şi aflat că voi avea şi un băiat) nu suferă de nimic şi este sănătos. Am născut la termen o minune de copilaş, frumos şi complet sănătos care în prezent ne bucură prin existenţa sa.”

Preţ: 8 lei

●Sfântul Ioan Maximovici, „Deşi am murit, sunt viu!”

„Când am început să citesc despre Sfântul Ioan Maximovici, am rămas uimită atât de viaţa lui, cât şi de ajutorul pe care-l acordă celor care i se roagă cu credinţă. Nu m-am putut rupe de la paginile minunate ale acestei cărţi, până când nu am citit-o pe toată. Mi-a devenit foarte drag şi apropiat, de parcă l-aş fi cunoscut toată viaţa. Cu lacrimi în ochi am citit şi Acatistul Sfântului Ioan şi l-am rugat să mă ierte că nu am crezut în mila şi ajutorul său.
Treptat, am început să mă simt mult mai bine, şi în curând am reuşit chiar să mă întorc la serviciu şi să pot munci fără probleme în continuare.”

Preţ: 12 lei

●Monah Pimen Vlad, Am fost la Sfinţii Rafail, Nicolae şi Irina

„În ziua următoare m-am dus din nou la Sfânta Liturghie şi m-am întărit sufleteşte prin Sfânta Împărtăşanie. Apoi am coborât la aghiazmă şi, bineînţeles, m-am dus iarăşi la maica stareţă.
M-a primit cu bucurie şi, după trataţia obişnuită, am rugat-o să-mi mai spună şi alte lucruri folositoare. Printre altele mi-a povestit că în urmă cu câţiva ani a fost adus un om paralizat, care se sprijinea în cârje. L-au lăsat în curtea mănăstirii şi, apropiindu-se un preot de el, l-a lovit uşor cu palma pe umăr şi i-a zis:
- De ce ai venit aici?
- Ah, părinte, sunt într-o stare foarte rea, sunt paralizat şi m-au adus aici spunând ca Sfântul Rafail este mare făcător de minuni!
- Nu ai nimic, i-a zis preotul cu căldură şi, lovindu-l din nou pe urmă, a dispărut.
- Unde este părintele? Unde este părintele? striga cel paralizat.
- Care părinte? l-au întrebat cei din jur.
- Cel care a fost aici!
Mare emoţie i-a cuprins pe toţi când l-au văzut că lasă cârjele şi începe să meargă. Toată lumea s-a adunat în jurul lui întrebând cum arăta Sfântul, căci nimeni dintre cei din jur nu-l văzuse, decât el.”

Preţ: 6  lei

Cuviosul Nikolai Guryanov - Un sfânt al zilelor noastre

„În acest timp, în Rusia toate mănăstirile au fost închise, iar monahii şi monahiile au fost trimişi la moarte în gulaguri. Orice semn de religiozitate în ţară era redus la tăcere şi toţi ierarhii, preoţii şi credincioşii erau torturaţi şi omorâţi. Guvernul totalitar dorea cu orice preţ să taie copacul vechi de secole care se numea Ortodoxia. Păstrarea tuturor tradiţiilor monahale şi celelalte tradiţii ale Bisericii erau condamnate.
În timp ce sângele martirilor era vărsat peste tot, Părintele Nikolai a continuat să fie preot în Ţările Baltice. Părea că Părintele era păstrat de Dumnezeu pentru poporul său. Într-o lume în care călugării erau omorâţi, Părintele Nikolai a păstrat tradiţia monahală foarte strict, deşi nu avea o pregătire corespunzătoare. El a fost iubitor de Adevăr şi, prin urmare, un „străin” în această lume.
Domnul l-a învrednicit cu harismele unui stareţ adevărat, deoarece Părintele Nikolai a lucrat răbdarea, dragostea şi nepătimirea imitând suferinţa Mântuitorului.”

Preţ: 8 lei

 ●Părintele Paisie Olaru – În Cer cu îngerii şi pe pământ cu oamenii

„Ceea ce m-a impresionat la marele Cuvios era faptul că sublinia prin vorbele sale chiar ceea ce te preocupa, iar când îmi puneam capul sub epitrahilul său simţeam că mă ridic dintr-un adânc şi uşurat intram într-un interval de odihnă, de pace şi de bucurie şi totdeauna aşa îmi spunea:
„Tătucă, tătucă, să păstrezi tăcerea şi să nu spui tot ce ştii nimănui!”
Şi eu cred că, Părintele Paisie era văzător cu duhul, că de unde ştia el că eu nu tac şi sunt foarte direct în discuţiile mele cu alţii?”

Preţ: 8 lei

●Părintele Antim Găină – Pustnicul fără pustie

„Marele Cuvios, în stăruinţele sale ascetice, n-a ales pustia şi nici peştera, ci din chilia lui şi-a făcut pustie şi peşteră sărăcăcioasă, prin statornicia gândurilor şi curăţia inimii şi cu luptă chinuitoare şi aprigă – de care numai Hristos Mântuitorul ştia şi o vedea – şi-a căpătat vrednicia cerească.
Mare este Harul lui Dumnezeu.
Dacă la sfânta mănăstire Secu făcea lumină pe calea pocăinţei Părintele Antim, la Sfânta Mănăstire Sihăstria, la o distanţă de doar 3-4 kilometri erau cei doi mari Cuvioşi, cu mult câştig duhovnicesc: Părinţii Paisie şi Cleopa, care laolaltă cu Părintele Antim alcătuiau sfeşnicul cu trei lumini care cultiva pe raza mănăstirilor lor duhul smereniei în lumina rugăciunilor şi virtuţilor mântuitoare, îmbogăţind în credinţă şi nădejde pe acei creştini râvnitori pentru cele dumnezeieşti.”

Preţ: 8 lei

Vă aşteptăm la librărie!

Livia Crişan

Calea Moţilor, nr. 64 (în curte)
Mobil: 0742 91 80 54
pelerinulroman.blogspot.ro