Pelerinajul , efort ascetic si innoire duhovniceasca !



Pelerinajul este o ora de religie...

          De ce plangi suflete al meu si de ce  te tulburi ? De ce esti intristat  si unde crezi ca vei gasi alinare?,Oare nu vei gasi plata la DOMNUL pentru toata osteneala si greul care l-ai purtat ? Oare de la oameni astepti laude sau toate le-ai facut pentru slava LUI Dumnezeu? Oare de dragul cui S-a rastignit HRISTOS  De dragul cui te-ai jertfit de dragul tau ,si  nu de dragul LUI  ti-ai rastignit trupul si patimile , nu de dragul LUI  ai alergat pe toate potecile acestei lumi ?
         Lauda si cununa o astepti de la oameni sau de la Domnul ? Nicicand sa nu-ti pui nadejdea in oameni , desi ii iubesti , toate cu dreapta socoteala , ti-ai dezgolit prea mult fruntea in fata tuturor si ai ramas ranit de  spinii  din cununa  pe care ti -au faurit-o ei  , poate ti-ai dorit prea mult sa-i multumesti pe toti mai degraba  de dragul laudelor si a multumirii de sine , in loc sa pui inainte de toate slava care trebuia adusa ,,NUMAI SI NUMAI LUI DUMNEZEU,,
 Pedagogia e una , a ajuta un suflet sa iasa din mocirla si din pacatul in care s-a scaldat o viata-ntreaga  e un lucru de neinteles pentru mintea ta marginita.Nu ai sa poti tu printr-un drum sa-i intorci pe toti la HRISTOS ,vei pune samanta si daca omul binevoieste , DOMNUL va inroura pamantul secetos al sufletului lui si va creste ceea ce si prin straduinta ta s-a semanat ...ca roadele nu le vei vedea , de folos este uneori omului  sa se straduiasca doar de dragul lui HRISTOS  si de dragul ajutorarii aproapelui  fara sa astepte plata de  la oameni ci numai de dragul lui DUMNEZEU , iar daca DOMNUL binevoieste plata trudei tale roagate, roagate, roagate sa nu o dobandesti aici ci dincolo de pragul cel de netrecut innapoi.
   Nu te mai intrista asadar suflete pribeag ci da slava LUI ...DOMNULUI CELUI FARA DE PACAT , CELUI FARA DE MOARTE  ca toate cele ce ti s-au parut vrednice de lauda aici de nici o isprava sa nu fie in fata LUI ,iar cele de ocara sa le primesti ca pe o ofranda pentru viata cea vesnica!
   Lasa-l  pe DOMNUL sa judece lumea si nu cauta la fata omului ci cerceteaza duhul lui ca el sa dea rasplata tututuror dupa masura si dragostea fiecaruia!
 asa tuturor  toate sa te faci , pentru dragostea lui HRISTOS!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu