Pelerinaj in ISRAEL


Pelerinaj in ISRAEL
                               5 zile/4 nopti, avion din Cluj-Napoca


perioada:  5 - 9 mai 2015

SUPER OFERTA VALABILA PANA LA DATA DE 25 MARTIE 2015
Tarif: 475 euro/persoana
                                                 + taxe 25 euro/persoana (se achita in Israel)                        


ZIUA 1. CLUJ-NAPOCA – TEL AVIV – HAIFA – CANA GALILEII – NAZARET – TIBERIAS
Intalnire cu ghidul la ora 04:00 si decolare din Cluj ora 06:20 cu avionul pe ruta Cluj – Tel Aviv (aeroport Ben Gurion). Aterizare la ora 09:25. Primul popas este in orasul Haifa, port la Marea Mediterana, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vizitam Biserica Stella Maris (Steaua Marii), ce are altarul deasupra pesterii sfantului Prooroc Ilie Tezviteanul. Gradinile etajate Bahai – privire din exterior. Vizita in satul Cana Galileii, la Biserica situata pe locul unde Mantuitorul nostru Iisus Hristos a savarsit prima minune in Galileea - minunea preschimbarii apei in vin. Orasul Nazaret, unde vor fi vizitate: Biserica situata in preajma izvorului Buna Vestire, biserica pictata de fraţii Morosanu, in anul 1977; Biserica Bunei-Vestiri a Domnului. Cazare si cina la Hotel  4* în Tiberias.

ZIUA 2.  HOZEVA – IERIHON – VALEA IORDANULUI – BETHLEEM
Mic dejun, ne indreptam spre Hozeva, prin Wady Kelt pentru a ne inchina in Manastirea Sfantul Gheorghe, la moastele Sf.Ioan Iacob Hozevitul sau de la Neamt. Ne indreptam spre orasul Ierihon – cel mai vechi oras din lume, unde vom vizita biserica greaca de pe Muntele Ispitirii, Asezamantul Romanesc din orasul Ierihon si biserica greaca – ortodoxa unde se afla Sicomorul lui Zaheu Vamesul. Vom pleca spre nordul Tarii Sfinte pe Valea Iordanului si vom merge la locul real al Botezului Domnului nostru Iisus Hristos – Betabara. Cina si cazare in Bethleem la hotel 4*.
ZIUA 3.  MUNTELE MASLINILOR – IERUSALIM – VIA DOLOROSA
Mic dejun. Vom vizita: Muntele Maslinilor: Manastirea ruseasca de pe Muntele Inaltarii – Eleon, Biserica Dominus Flevit (Domnul a plans); Gradina Ghetsimani, cu Biserica Tuturor Natiunilor (sau Biserica Patimilor lui Iisus) si Biserica ce adaposteste mormantul Maicii Domnului din Gradina Ghetsimani. Continuam excursia intrand in Cetatea Ierusalim prin poarta Sf. Arhidiacon Stefan; se viziteaza casa Maicii Domnului si scaldatoarea Vitezda; se parcurge Via Dolorosa sau Drumul Crucii, cu cele 14 opriri, Biserica Sfantului Mormant, Golgota, Piatra Ungerii, Sfantul Mormant si toate paraclisele. Timp liber pentru cumparaturi. Cazare si cina la Hotel 4* în Bethleem.

ZIUA 4.  BETHLEEM – MUNTELE SION – ZIDUL PLANGERII
Mic dejun. Mergem pe urmele Magilor de la Rasarit si ne inchinam in pestera unde au poposit acestia dupa ce au plecat de la Bethleem, acum paraclis in cadrul Manastirii Sf. Teodosie. Ne vom deplasa cu microbuze pana la Manastirea Sf. Sava din pustiul Iudeii (opţional). Ne alaturam pastorilor si primim vestea Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos la Biserica greaca - Campul pastorilor, mergem apoi la Bethleem unde ne vom inchina în Biserica Nasterii Domnului in pestera unde s-a nascut Mesia. Ne inchinam in Biserica romano-catolica Sf. Ecaterina ce adaposteste chilia Fericitului Ieronim, cel ce a tradus versiunea Bibliei – Vulgata in limba latina populara. Inaintam spre Ierusalim si mergem pe Muntele Sion unde ne vom inchina in Biserica Adormirii Maicii Domnului, la locul Cinei celei de Taina si vom vizita mormantul Regelui David. Intram in cetate prin Poarta Sionului, strabatem cartierul armean apoi pe cel evreiesc si vizitam Zidul Plangerii sau Zidul de Vest. Timp liber pentru cumparaturi. Cazare si cina la Hotel 4* in Bethleem.
ZIUA 5.  BETHLEEM – TEL AVIV – CLUJ NAPOCA
Mic dejun. Ne indreptam spre aeroport, decolare la ora 10:15 aterizare la Cluj-Napoca la ora 13:25.

Tarif:  575 euro/persoana
Tarif super oferta: 475 euro/persoana in camera dubla
+ taxe 25 euro/persoana (se achita in Israel)


Supliment camera single: + 120 euro
Reducere copil 2-12 ani: - 50 euro (valabila in cazul cazarii cu 2 adulti in camera)
Reducere al 3-lea adult in camera:  - 20 euro


Tarifele sunt exprimate in EURO si includ:
-          bilet de avion Cluj-Napoca – Tel Aviv – Cluj-Napoca, doar cu bagaj de mana mic (42 x 32 x 25)
-          taxe aeroport
-          4 nopti cazare hotel 4*cu demipensiune (1 cazare in Tiberias si 3 cazari in Bethleem)
-          transport local cu autocar/minibus modern (in functie de numarul de participanti)
-          vizitele si intrarile la obiectivele turistice mentionate in program
-          ghid vorbitor de limba romana
-          asistenta din partea agentiei pe toata perioada excursiei

Tarifele nu includ:
-          alte bagaje la cerere (tarifele sunt valabile doar daca se achita in agentie): bagaj de mana mare 38 euro/bagaj (56 x 45 x 25) sau bagaj de cala de 32 kg (73 euro/bagaj), compania aeriana poate majora taxa de bagaj
-          Manastirea Sf. Sava: 5 euro/persoana
-          Asigurarea storno si asigurare medicala: ~ 47 lei/persoana
-          Taxe care se practica in Israel (25 euro/persoana)
-          Bauturi alcoolice sau racoritoare la mese
-          excursiile optionale
Grup minim: 35 persoane platitoare
Pentru grup 25 – 29 persoane: + 30 euro/persoana
Pentru grup 30 – 34 persoane: + 15 euro/persoana

Cazari: categoria 4*
Bethleem: Hotel Holy Family, Hotel Paradis, Ararat sau similar
Tiberias: Hotel King Solomon, Hotel Restal, Hotel C Boutique  sau similar

Compania aeriana: Wizz Air
Orar de zbor: Cluj-Napoca 06:20 – Tel Aviv 09:25; Tel Aviv 10:15 – Cluj-Napoca 13:25

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
Se va achita pretul stipulat  in conditiile si la termenele stabilite in contractul cu clientul (avans 50% la inscriere si diferenta cu 30 de zile inainte de plecare). La fiecare inscriere, beneficiarul trebuie sa se asigure ca programul sau pretul pachetului turistic nu a suferit modificari. Turistii au obligatia de a achita taxele suplimentare anuntate inainte de inceperea programului turistic, in cazul in care acestea vor aparea ca urmare a majorarii taxelor de aeroport, a modificarii orarului de zbor, a taxelor de combustibil anuntate de compania aeriana transportatoare, a diferentei de schimb valutar.
In cazul în care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datoreaza Agentiei penalizări după cum urmeaza:
a) 50 % din pretul pachetului de servicii, dacă renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii;
b) 75 % din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 21-30 de zile inainte de data plecarii;
c) 100 % din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 21 zile inainte de plecare, pentru neprezentarea la program sau in cazul refuzului autoritatilor de a intra in strainatate.
Agentia isi rezerva dreptul de a reordona programul excursiei, cu respectarea in totalitate a serviciilor, in anumite situatii speciale, determinate de factori independenti de vointa noastra; in anumite conditii de forta majora, cazarea se efectueaza in hoteluri categorie similara (dupa cum a fost prezentat in program inca de la inscrierea turistilor). Programul turistic se desfasoara in baza contractelor externe incheiate.
Situatii de forta majora si neprevazute cum ar fi razboaie, cutremure, greve, fenomene naturale si meteo deosebite, etc, nu obliga agentia la despagubiri sau compensatii; 
Compania aviatica, fara a cere acordul agentiei de turism care deruleaza programul turistic, are dreptul de a modifica orele de zbor! Prin urmare, agentia nu este raspunzatoare pentru decolarea/aterizarea avioanelor la o alta ora decat cea inscrisa in programul excursiei. Orice problema privind operarea zborului si actiunile adiacente acestuia  intra sub competenta transportatorului, biletul de avion reprezentand contractul intre pasager si compania aviatica.
In cazul deteriorarii sau pierderii bagajelor in timpul dinaintea zborului, zborului efectiv si dupa incheierea acestuia, compania aviatica este singura raspunzatoare si raspunde in fata pasagerilor. Distributia camerelor la hotel se face in momentul cazarii de receptioner. Orice problema legata de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre client direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei locale.
Categoría hotelurilor si a transportului este atribuita de Autoritatea Nationala de turism din fiecare tara,conform standardelor proprii. Hotelurile din program se nominalizeaza cu 1 saptamana inainte de plecare.
Pretul excursiile optionale depinde de numarul de participanti iar zilele de desfasurare ale acestora depind de conditiile meteorologice din acea perioada. Toate aceste informatii sunt comunicate de catre reprezentantul agentiei locale. Eventualele reclamatii referitoare la excursiile optionale se fac direct la partenerul local, agentia noastra nefiind implicata in organizarea sau buna desfasurare a acestora;
Agentia organizatoare (Tour Operatorul) poate anula excursia in cazul nerealizarii numarului minim de turisti si are obligatia de a instiinta turistul cu cel putin 15 zile inainte de data plecarii, oferind alta varianta de excursie la un alt pret sau rambursarea costului excursiei achitate de turistul inscris.
ATENTIE! Verificati documentele necesare calatoriei inainte de plecare – pasaport valabil  min. 6 luni de la data sosirii in tara ! Persoanele care detin alt tip de pasaport decat cel turistic (pasaport diplomatic, pasaport emis de catre alt stat decat Romania, etc) sunt rugate sa se intereseze in ce conditii pot calatori cu pasaportul pe care il detin.
Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu. Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea in Israel si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statul Israel.
Copiii sub 18 ani care calatoresc doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al parintelui care nu insoteste minorul, obtinut la notariat. Copiii sub 18 ani care calatoresc neinsotiti de nici unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti, obtinut la notariat, iar adultul insotitor trebuie sa prezinte cazierul judiciar.
TURIST: Am luat la cunostinta si sunt de acord cu cele mentionate mai sus si cu programul turistic :
_________________