sa-i incurajam, sa-i apreciem, dar nu in ultimul rand sa-i iubim pe copii nostrii !


        Dincolo de toate sta Dumnezeu, EL este aici, acolo si pretutindeni, El a facut cerul si pamantul... si pe om...

      Dincolo de orice lucru, pe acest pamant sta un om, un suflet de om care pune suflet, un suflet cald care isi lasa amprenta in lucrul mainilor sale, intr-o lumanare,  fie ea chiar de parafina.

       Ceea ce iese  din mainile  acestui om este un lucru de arta.

     Asa cum olarul isi tine bucata de  pamant in mainile lui si o modeleaza pana devine obiect caruia sa-i dai un dram de folosinta, asa un copil de varsta copiilor mei incearca sa-si castige painea cea de toate zilele facandu-i poate si numai pentru cateva clipe pe unii sau pe altii mai bucurosi, mai fericiti...
      Dam importanta, atat cat este nevoie, lucrurilor care ne sunt sau nu ne sunt neaparat utile, suntem saraci sau foarte bogati, dar pentru toti sarbatorile inseama ceva mai mult sau mai putin important, toti am incercat sau incercam sa facem o bucurie celor dragi, de ce oare nu incercam, ca si romani, sa incurajam ce este al nostru.
       Suntem trecuti prin viata si nu dam crezare unui tanar a carui maini a creat un lucru frumos si de valoare, de ce ne ignoram valorile noastre, de ce nu avem incredere ca acest popor este un popor de oameni capabili si cuminti, nu de infractori si de desfranati ?
       Din pacate nu-i incurajam... si ii pierdem, ii castiga altii, se lauda  strainii cu valorile noastre...
      Lumanarea poate fi un simbol al arderii de tot (si la propriu si la figurat), ea arde, da lumina, da caldura, o lumanare insoteste omul de la leagan pana la mormant: avem lumanarea de botez, care o aprindem cand pruncul nou nascut e scufundat in baia botezului, o lumanare ne lumineaza fiecare aniversare, o lumanare ii insoteste pe cei doi frumosi tineri, mire si mireasa in fata sfantului altar in taina cununiei, lumnarea este cea care ne lumineaza drumul spre vesnicie.
      Lumina care arde in varful unui bat de  ceara, in orice moment al vietii te-ai afla, iti lumineaza intunericul din afara, dar si cel dinlauntru, un strop de lumina in clipe tainice de rugaciune, te pun intr-o vie legatura cu CREATORUL .

   SA-I LASAM PE TINERII NOSTRII SA CREEZE CHIAR SI IN PARAFINA ... 

MAI MULT DECAT OBIECTUL IN SINE, VALOREAZA MUNCA SI SUFLETUL ACESTUI OM.